SÆRLIGE BEHOV

Adresse: Askovvej 49, 4733 Tappernøje

Tlf: +45 24986822

Email: askov.ridecenter@mail.dk

SÆRLIGE BEHOV

Mere end 25 års erfaring med særlige behov

Askov Ridecenter ved Tappernøje har gennem mere end 25 år haft ryttere med mange forskellige udfordringer og diagnoser. Det spænder lige fra angst til autisme, ADHD, depressioner samt diverse fysiske- og/eller psykiske handicap.

 

Vi har utroligt gode erfaring med udvikling af personer med forskellige udfordringer gennem ridning og omgang med hestene samt det sociale bånd til vores dygtige hjælpere.

Næsten alle de personer med udfordringer, der gennem tiden har gået til ridning på Askov Ridecenter har udviklet sig og er blevet stærkere gennem deres forløb med os. Næsten ligemeget hvilken diagnose, der hæmmer en persons daglige virke kan ridningen styrke, hjælpe og bedre de symptomer der følger med. Ridningen aktiverer og styrker nemlig både muskulære, nervemæssige og social kundskaber. Denne påvirkning åbner op for forntallapperne, som muliggør indlæring og uvkiling.

 

Hvad er succes?

Det er et vidt begreb og afhænger helt og aldeles af den enkeltes formåen, ønsker og potentiale. Hvad end succeskriteriet er at få mere ro i kroppen, styrke muskulaturen, udvikles sprogligt, eller at udvikle gangfunktionen, sine læsefærdigheder, sin koncentration, samt sit velvære og selvværd eller noget helt andet, så kan ridning på Askov Ridecenter være det helt rigtige valg.

 

Faglig stolthed

Harriet Nielsen står i spidsen for Askov RIdecenter og udviklingen personer med hæmmende diagnoser gennem ridning har altid været et af hendes store fokuspunkter. Hun er uddannet handicapinstruktør og har arbejdet med handicappede ryttere og personer med diverse diagnoser i mere end 25 år.

 

Vores tilgang

På Askov Ridecenter arbejder vi altid meget struktureret og med en venlig og positiv tilgang, men også med en del regelsæt, som skal overholdes, for at der er ro og forudsigelighed samt respekt for dyrene.

Langt de fleste har en fast hjælper (en af vore dygtige medarbejdere, hvoraf flere er pædagoger og med uddannelse inden for heste og special-området).

Vores koncept er, at alle starter ridetimen i stalden med at hilse på deres hest, strigle hesten, nusse lidt med den, sadle den op og derefter ride i ca. 30 min., hvorefter hesten sættes tilbage i stalden. Det giver en god kontakt til og tryghed ved hesten og vi kan arbejde med at bruge venstre hånd på venstre side og højre på højre side og meget mere, der alt sammen er med til at styrke den enkelte.

 

Undervisningen

Undervisningen fokuserer meget på at aktiverer og stimulerer rytterens muskulatur og nervebaner. Dette gøres lige fra rytteren møder personalet og hesten i stalden, hvor opsadling, klargøring og omgang med hest og personale aktiverer rytteren både motorisk, muskulært og socialt.

Under selve rideundervisningen fokuseres på mange forskellige ting, der alle har til formål at gavne og udvikle den enkelte. Det sker eksempelvis gennem gymnastikøvelser på hesteryg, selv at skulle styre hesten (over tid og afhængigt af niveau og evner), samtale med underviseren og hjælperen og meget mere.

 

En ting de alle har til fælles

Alle personer er forskellige og der findes ingen manual til bedring af diverse diagnoser, men vores specielt tilrettelagte rideprogram garanterer en god og udviklende oplevelse for den enkelte, ligemeget hvilken diagnose eller problemer man måtte have i sit dalgige virke. Alle de personer med særlige behov, der kommer på Askov Ridecenter har dog en ting tilfældes; når de kommer på Askov Ridecenter er det altid ugens absolutte højdepunkt, og der bliver ikke sparet på knus, kram og kys på kinden til deres faste hjælpere.

11 årige pige med angst og er ekstra sensitiv

 

En meget stille og tilbageholdende pige, der ikke rigtig turde noget. Efter en periode, hvor hun skulle hjælpes afsted til ridning, fordet det var alt for overvældende for hende, er hun nu blevet en super god rytter, der helt selv klare opsadling, o gså synes hun det bedste ved ridnignen er at galoperer helt selv.

Særlige behov Askov Ridecenter

13 årig dreng med autisme

 

Startede til ridning trods stor tvivl hos forældrene, da han ikke er god til lugte, pels, og at blive snavset på hænderen. Forældrene troede ikke engang han ville komme op på hesten.

Uden problemer kommer han dog op på hesten og rider fint.

Den tredje gange han skal til ridning spørger vi ind til hvordan det går med at komme afsted til ridning, hvortil han svarer: "Jeg står klar og tripper 30 min. inden vi skal af sted", normalt er der ellers intet han glæder sig til.

Den fjerde gang spørger han pludseligt selv "er det muligt at elske en hest?" her bliver der svaret ja. Hvortil han med det samme siger: "Så tror jeg, at jeg elsker Fritz". Lidt senere spørger han også om han må kysse med Fritz.

Særlige behov Askov Ridecenter

+45 24986822

askov.ridecenter@mail.dk

Askovvej 49, 4733 Tappernøje

Mellem Præstø og Næstved

Særlige behov